⤵✔قراقيش ساده
By Chif ahmed maher
بسم الله الرحمن الرحيم
👈المقادير
واحدكيلو دقيق
٤٠٠ جرام سمنه
١٠٠جرام زيت
15 جرام ملعقه كبيره سكر
2 جرام زره ملح
5 جرام ملعقه صغيرة خميره
300 ملل ماء حسب العجين
شمر حسب الرغبه يكون أولا
سمسم حسب الرغبه
محلب حسب الرغبه
طريقة آخره قرقيش بسمسم اضغط هنا http://chifahmedmaher.blogspot.com.eg/2017/06/blog-post_82.html
👈طريق التحضير
يوضع الدقيق والخميره والسكر والسمسم والزيت والسمنه ثم نشغل الماكينه علي اول سرعه ثم توضع الماء بتدريج بحيث العجينه تكون متوسطه القوام لينه غير قابله للاصق ولا شديد القوام
تضرب حتي تكون عجينه ناعمه القوام تقريباً 7 دقائق ثم تغطى وتترك لتختمر نصف ساعه وتضاف ثم تفرد بالمردنه علي شكل مستطيل ثم تقطع بواسطه عجله تقطيع مشرشره كما في الصوره ويقطع بالحجم المناسب وترص فى صاج فرن ويترك ليختمر مرة أخرى ويسوى لمدة 30 دقيقة على درجة حرارة 180فى فرن سابق التسخين او حسب حرارة الفرن ويترك ليبرد وبالهنا والشفا
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق