✔✴الكحك المصري الساده من تقديم الشيف أحمد ماهر
👈المقادير
5 ك سمنه جيده
10 ك دقيق
40 جرام خميره
4 بكنيج بودره
500 جرام سكر بودره 6 ملعقة رايحه كحك
500 جرام سمسم
1500 جرام مياه
👈 الطريقه
اهم حاجة تكون السمنه من الفريزر
نضع السمنه و سكر بودره والدقيق فيالماكينه ثم نضرب جيدا حتي تصبح ناعمه ولونها يبقى مائل للبياض ثم نضع المياه والخميره ترجع العجينه تفلفل و تتماسك مره اخري نستمر في العجن ونضرب حتى تتكون عجينه ناعمه متجانسه تكور في الايد بسهولة
ويخبز في فرن الساخن علي 150 درجه ويكون الفرن ساخن من قبل
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره ممكن نشكل للعيد حسب الرغبه
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق