الخميس، 8 يونيو 2017

الهريسة الدمياطي من تقديم الشيف أحمد ماهر

.
الهريسة الطرية الدمياطى المصرى
المقادير
300 جرام سكر
150 جرام لبن دافي او مياه
100جرام عسل جلوكز
400 جرام سمنة
150 جرام جوزهند
دقيق بسبوسة اللى هو السميد كيلو
الطريقة
نضعللبن  او الماء الدأفي والعسلوالجوز هند على بعض فى وعاء ونفضل نقلب فيها حتي  الجوز هند يدبل  ثم نضع الجوز هند في الماكينه ثم نضع السكر و السميط  ونقلب لحد متلاقيها بقت مفلفلة كدا ثم نضع السمنه وتكون السمنه ساخنه جدا  ونقلب حتي تتماسك ثم توضع  فى صنية بمقدار عقلة الاصبع الصنية تكون مدهونة سمنة تدخل فرن 180 لمدة نصف ساعة لحد متحمر تطلع وهى سخنة تسقى شربات بارد وتقيل وهو عبارة عن
1 كيلو سكر
500 جرام ماء
2 لمونة او ملح ليمون
فانليا  
نفضل نسقيها لحد متشرب كل الشربات وبالهنا والشفا
👌 الشيف احمد ماهر علي انستغرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks

مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق