كحك العجميه من تقديم الشيف أحمد ماهر
By chif ahmed maher - ١٣:٤٤, ٠٩ يونيو, ٢٠١٧
✔✴الكحك على البارد
👈المقادير
5 ك سمنه جيده
10 ك دقيق
40 جرام خميره
4 بكنيج بودره
500 جرام سكر بودره 6 ملعقة رايحه كحك
500 جرام سمسم
1500 جرام مياه
👈مقدار آخر
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه
200 مللى مياه
10 جم خميره
50 جم سكر بودره
معلقه صغيره بيكنج بودر
اهم حاجه تكون السمنه من الفريزر
نضع السمنه و سكر بودره الماكينه ثم نضرب جيدا حتي تصبح كربمي ولونها يبقى مائل للبياض ثم ننزل بالدقيق والبكنج بودر ونستمر في العجن ونخلط حتى تتكون عجينه متجانسه ثم نضع الخميره المزابه في المياه عندما ترجع العجينه تتماسك نستمر في الضرب حتي ترجع العجينه تنعم مره آخره
- وتدخل فرن الساخن على 150 درجه وبتاخد ثلث ساعه
ممكن نسيبها ساده من غير حشو
ممكن نحشيها بالملبن بدون اى اضافات
ممكن نحشيه بالعجوة ونقطعها قطع صغيره
ممكن نحشيها بالعجميه
✴✔مقادير العجميه
👈المقادير
نص كيلو عسل
75 جم دقيق
40 جم سمنه
نحط السمنه والدقيق على النار ونقلب على نار هاديه
حتى يتحمص الدقيق ويكون لونه ذهبى خفيف ثم ننزل عليه بالعسل ونقلب حتى يتماسك حتي يوصل الى القوام المطلوب ازى نعرف القوام
هنجيب طبق ونضع معلقه من الخليط ونسيبه يبرد وبعدين نمسكه بين ايدينا ونشده لو مط معانا يبقى لسه محتاج سوى شويه على النار ولو قطع معانا يبقى تمام
اهم حاجه لازم سوى العجميه يكون مظبوط
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق