الجمعة، 19 مايو 2017

عجينه الميل فيه تسخدم لعدة أغراض الحلويات والموالح من تقدم الشيف احمد ماهر

عجينه البف باستري   أو .. الميل في
ليه عجينتين الاولى عباره عن  المقدرة الاول..
500 جرام دقيق مع
زره ملح
و زره سكر
وعصره ليمونه
علشان تمتص الرطوبه بتاعت الدقيق كل يضرب
  مع 250 جرام مياه
وتعجن مع
50 جرام زيت حتي تكون ناعمه في ايدك و  اعجنيها وسيبيها في التلاجه ربع ساعه
.. العجينه التانيه
نحضر 500 جرام زبده مع 100 جرام دقيق والزبده تكون في درجه حراره الغرفه علشان تعرفي تعجنيها مع الدقيق وبعد ما تعجنيها مع الدقيقه تحطيها في كيس وتفرديها بالنشابه .. دي الزبده بعد ما عجنتها بالدقيق وبعدين حطيتها في الكيس وفردتها بالنشابه وبعدين تطلعي العجينه اللي في التلاجه وتفرديها وتحطي جواها الزبده وتلفي العجينه على الزبده زي المنديل وبعدين تفرديها بالنشابه وتطبقيها بالشكل ده وحطيها في التلاجه نص ساعه علشان الزبده تشد ولما تيجي تفرديها ما تطلعش بره العجين  وبعدين حطيها في صينيه وغطيها ببلاستيك وعلى التلاجه .. هتطلع بعد النص ساعه وتفرديها وتطبقيها التطبيقه دي تاني وتكرري الموضوع 5 مرات
الشيف احمد ماهر علي انستغرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks

مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق