الخميس، 18 مايو 2017

كيكه قدرة قادر ( كريم كراميل ) من تقديم الشيف احمد ماهر

كيك قدره قادر
الكراميل😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
300جرام سكر
100مللي ماء

الكريم 😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء

1 كيلو جرام حليب فريش
300 جرام سكر
8 عدد  بيض
10جرام فانليا

الكيكه 😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
200 جرام دقيق
200جرام سكر
4بيضه
5جرام فانيليا  فانيلا
20بيكنج بودر
50 جرام  كاكاو بودر
200مللي زيت
150جرام حليب

طريقةالتحضير 😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء

الكراميل

يوضع السكر مع قليل جدا من الماء لعمل كرامل  وتوضع في الفورمة المخصصة لقدرة قادر سواء مجوفه
من المنتصف او فورمة كامله... ثم يصب الكرامل فيها ويترك ليبرد...

تحضير الإبري

يتم غلي اللبن ...  ثم يخلط البيض والفانليا والسكر جيدا بمضرب يدوي ثم يضاف علي اللبن ويخلطوا جيدا ثم يصفوا بمصفاه..
ثم يضاف علي الفورمة الموجود فيها الكرامل..

ثم يتم تحضير الكيكة

بضرب البيض والفانليا قليلا ثم يضاف الدقيق  والكاكاو بودر  والبيكنج بودر ثم يضاف الزيت ثم اللبن  ...
ثم يخلطوا جيدا مع بعض ثم يضاف الخليط  علي الفورمة  الموجود بها الابراي الكراميل ويتم التوزيع علي الفورمه كلها...وتسوي علي بخار ماء
علي درجة 180 لمدة لا تقل عن ساعة..وبالف هنا
الشيف احمد ماهر علي انستغرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks

مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق