جبنة الموزريلا من تقديم الشيف أحمد ماهر
✔✴جبنه الموزريلا
👈المكونات
3750 لتر حليب طبيعى
معلقه ونصف صغير ملح ليمون
معلقه منفحه سايله أو نصف قرص منفحه
👈الطريقه :
يوضع الحليب في فى بول علي نار هاديه جدا ثم يوضع الملح اليمون في 60 مل مياه مفتلر عل اللبن ثم
يوضع المنفحه في 60 مل ماء مفتلر علي اللبن ثم يقلب حتي يوصل اللبن درجه حراره 42 درجه مئوية
يعني درجه حرارة الجسم يعني يكون دافي هو ده المطلوب ويستحسن يكون في ترومومتر
ثم يرفع ويغطي لمده عشر دقائق ثم يرفع الغطاء
ثم تصف الرايب اوالشرش أو المصل فى شاش جيدا حتى لا تصبح بها اى كميه سائل
ملحوظه لغاية كده نفس قصه جبنه العكاوي
👈 ثم نرفع نفي الشرش بعد التصفية علي النار حتي توصل درجه الحرارة الي 85 درجه مئوية
ثم نضع فيه الجبن مره اخري ونفرك بيدينا جيدا حتي تكور معانا طمط زي الموزريلا
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق