تقديم/الشيف احمد ماهر
المقادير
1 لتر ماء
نصف لتر زيت
1ك دقيق
10 جرام ملح
10جرام سكر
29 بيضه
التحضيير😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
يتم غلى الماء الزيت مع بعض الملح والسكر تم يوضع الدقيق فى الاخر على نار هادئه مع التقليب المستمر تم يوضع على على الرخامه علشان يبرد جيدا تم يوضع فى في المضرب ثم يوضع البيض وحده وحده و يتم ضربهم جيدا الى ان يخلص البيض تم يقطع العجينه بالكيس حسب الطلب طويل صغيير مدور
تسويه على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
الكريمه بتاعت الحشوفي النصف
ممكن تكون كريمه باتسري جاهزه نصف ك كريمه باتسري عل 1ك مياه وضرب جيدا
وممكن تكون كريم باتسييري _موسلين-فانليا
كريم الباتسييري😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
200 جرام لبن
5 اصفر بيض
5 جرام فانيليا
80 جرام سكر
25 جرام دقيق
200جرام فريش كربم
125 جرام زبده
25 جرام نشأ
للعمل الحشو😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
نضع اللبن والكريمه فى اناء على النار حتى الغليان ثم نضرب الاصفر بيض والسكر حتي نحصل على قوام كريمي ثم نضيف النشاء والدقيق ونكمل تقليب ثم نضيف الفانليا ونقلب م نضيف نصف اللبن والفريش كريم ثم نرجع نضفهم علي باقي الخليط اللبن والفريش كربمه مع التقليب ثم نرفع مره اخر عل النار مع التقليب حتي نحصل علي قوام كثيف وتضهر فقعات هوائهيه والفانيليا
ولمه الاكلير يستوى نفتح ساندوتش ونحشى كاستر ونزينه بشكولاته اى نوع حسب الرغبه
ويرص فى طبق التقديم ويزين بى الشيكولاته
ويقدم وبالف هنا وشفا مع تحياتى الشيف احمد ماهر
الديكور على الوجه
نصف كيلو شيكولاته بيضاء سايحه =2كوب ونصف
نصف كيلودارك سايحه =2كوب ونصف
الشيف احمد ماهر علي انستغرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق