الثلاثاء، 30 مايو 2017

جبنه عكاوي من تقديم الشيف أحمد ماهر

جبنة عكاوي من تقديم الشيف أحمد ماهر
✔✴جبنه العكاوي

👈المكونات

3750لتر حليب طبيعى

معلقه ونصف صغير ملح ليمون

ربع معلقه  منفحه سايله أو نصف قرص منفحه

👈الطريقه :

يوضع الحليب في  فى بول علي نار هاديه جدا ثم يوضع الملح اليمون في 60 مل مياه مفتلر عل اللبن ثم

يوضع المنفحه في 60 مل ماء مفتلر علي اللبن ثم يقلب حتي يوصل اللبن درجه حراره  42 درجه مئوية

يعني درجه حرارة الجسم  يعني  يكون دافي هو ده المطلوب  ويستحسن يكون في ترومومتر

ثم يرفع ويغطي لمده عشر دقائق ثم يرفع الغطاء

ثم تصف الرايب اوالشرش أو المصل فى شاش جيدا حتى لا تصبح بها اى كميه سائل  وتربط جيدا بشاشة

ويضع عليه حاجه ثقيله لمده24 ساعه في الثلاجة ثم تقطع وتلف في شاش  كما في الصوره وتكبس بشي

ثقيل   ثم  توضع فى علبه به نفس الشرس  وتغطي

وتستخدم فى عمل الكنافه كحلو او للبيتزا والسندويتشات

https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks

مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق