السبت، 20 مايو 2017

جلاش من تقديم الشيف احمد ماهر

جلاش
المقادير 😃
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
١ كيلو دقيق
٢٠ جرام ملح
١٠٠ جرام سكر
٥٠ جرام زيت
500 حتي600   جرام مياه
لان المياه حسب طلب العجين لان الدقيق بعض الدقيق يختلف عن الاخر فى نسبه الجلوتين وتعجن الى تصبح مثل عجين الفينو وتقطع الى ١٢ قطعه دائريه فوق بعض ويكون بينهم نشا الذره بين كل طبقه وتفرد كما فى الصوره بنشابه خشب وتلف ورقه ورقه على نشابه حتي تنفز كميه  الورق وتمسح النشا من علي الرخامه وترجع تضع ورقه ورقه من علي انشابه حتي تنفز الكميه ثم تفرد طول و عرض  وتقطا الاحرف حتي تريع العجينه علي الرخامه ثم تقع وترص في الصنيه وتحطي من النصف المكسرات وتضع من فوق الجلاش  وتسقى سمن قليل ساخن وتطهى  وتقطع وتخبز على حراره ١٧٠ الى ان يصير لونها وردى
ثم نحضر القطر  أو الشربات او السيرب
المقادير
500 جرا سكر
250 جرام مياه
عصره  الليمون
100 جرام عسل
فانليا   أو ماء زهر
الشيف احمد ماهر علي انستغرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks

مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق