طريقه عمل عجينه الميل فيه خطوه خطوه
تقديم الشيف احمد ماهر
المقادير
الميل فيه ليه عجنتين
العجينه الاولي
نصف كيلو دقيق
زره ملح
زره سكر
عصره ليمون لتمتص الرطوبه
الطريقه يعجن الدقيق والملح والسكر الماء مع بعص وتكون العجينه لينه وتترك في الثلاجه ساعه
العجينه التانيه
نصف كيلو زبده والزبد تكون في درجة حراره المطبخ
100جرام دقيق
الطريقه
تضرب الزبده مع الدقيق ثم توضع في كيس وتفرد علي شكل مستطيل
ثم تحضري العجبنه الاولي من الثلاجة وتفرديها وتوضع الزبده بداخلها وتلف العجينه علي الزبده زي المنديل
ثم تفرديها وتدخل الثلاجه
تاني وتكرري الموضوع 5 مرات والمره السادسه في اخر مره هتفرديها ويكون سمكها رفيع وتخرميها كويس بالشوكه لعدم رفعه في الفرن
وتدخل فرن 160 لمده نص ساعه .
. هتطلع تسيبيها تهدي وتكوني محضره الحشو
.. كريم بستري وعليه كريم شانتيه تحشيها 3 طبقات ثم ترشي عليها سكر بودر او مربى شوكوليت ..
الأحد، 5 مارس 2017
الميل فيه من تقديم الشيف احمد ماهر علي cbc سفره
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق