الأحد، 5 مارس 2017

الميل فيه من تقديم الشيف احمد ماهر علي cbc سفره

طريقه عمل عجينه الميل فيه  خطوه خطوه
تقديم الشيف احمد ماهر
المقادير
الميل فيه ليه عجنتين
العجينه الاولي
نصف كيلو دقيق
زره ملح
زره سكر
عصره ليمون لتمتص الرطوبه
الطريقه يعجن الدقيق والملح والسكر الماء مع بعص وتكون العجينه لينه وتترك في الثلاجه ساعه
العجينه التانيه
نصف كيلو زبده والزبد تكون في درجة حراره المطبخ
100جرام دقيق
الطريقه
تضرب الزبده مع الدقيق ثم توضع في كيس وتفرد علي شكل مستطيل
ثم تحضري العجبنه الاولي من الثلاجة وتفرديها وتوضع الزبده بداخلها وتلف العجينه علي الزبده زي المنديل
ثم تفرديها وتدخل الثلاجه
تاني وتكرري الموضوع 5 مرات والمره السادسه في اخر مره هتفرديها ويكون سمكها رفيع وتخرميها كويس بالشوكه لعدم رفعه  في الفرن
وتدخل فرن 160 لمده نص ساعه .
. هتطلع تسيبيها تهدي وتكوني محضره الحشو
.. كريم بستري وعليه كريم شانتيه تحشيها 3 طبقات ثم ترشي عليها سكر بودر او مربى  شوكوليت  ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق