الثلاثاء، 9 يونيو 2015

French Quiche recipe from scratch وصفة الكيش الفرنسى بالتفصيل

French Quiche recipe from scratch
Quiche with chicken and veggies:

Dough: (for a 26 cm Tart pan)

1 & ½ cups of flour (nearly 250 gm)
1 egg
A pinch of salt
125 gm cold butter cut into cubes
2 Tablespoons cold water

Filling:

The basic 3 filling ingredients are:
*4 Eggs
*200 ml whipping cream (1 cup)
*200 gm grated Gouda cheese (or 100 gm Gouda & 100 Mozzarella)

Any ingredients of your desire can be applied , I used:
A cup and a half of cooked minced chicken
½ a cup of boiled sweet corn
½ a cup of boiled green peas
¼ a cup of boiled carrots
½ a cup of mushrooms
A small onion
Salt + pepper

Preparation:

1. Mix dough ingredients well, keep it in the fridge for 30 minutes
2. Roll it out on a floured surface then put it in the tart pan.
3. Blindly bake the dough by adding parchment paper over the dough & adding beans ( u can use these beans always to blind bake your tart shells) over the paper in a preheated oven (200°C) for 5-7 minutes. Then remove the beans & the parchment paper and continue backing for another 7-8 minutes.
4. Add filling ingredients over the half-baked dough & put it in the oven for 15-20 minutes or until brown on top
Let it cool for around 15 minutes before cutting it into slices.

P.S. if the filling is too much u can put them in silicone molds and bake them as individual tart-lets without a tart shell
Enjoy

وصفة الكيش الفرنسى بالتفصيل
كيش بالدجاج والخضار:

العجين:( لصينية 26 سم)

½ 1 أكواب من الدقيق (حوالي 250 جرام)
1 بيضة
قليل من الملح
125 جم زبدة باردة مقطعة إلى مكعبات
2 ملاعق كبيرة ماء بارد

الحشو:

والمكونات ال 3 الأساسية هي:
* 4 بيضات
* 200 مل كريم الخفق (1 كوب)
* 200 جم جبنة جودة المبشور (أو 100 جم جبن موزاريلا وجودة 100)

يمكن اضافة أي مكونات ترغبين بها:
كوب ونصف من الدجاج المفروم المطبوخ
½ كوب من الذرة الحلوة المسلوقة
½ كوب من البازلاء الخضراء المسلوقة
¼ كوب من الجزر المسلوق
½ كوب من الفطر
1 بصلة صغيرة
الملح + الفلفل

الطريقة:

1. أخلطي مكونات العجين جيدا، وبقيه في الثلاجة لمدة 30 دقيقة
2. تفرد العجينة على سطح مرشوش بالدقيق ثم يوضع في الصينية الخاصة بالتارت.
3. تخبز العجين بشكليتلق عليه (خبز أعمى) عن طريق إضافة ورقة زبدة على العجين وإضافة أي نوع من أنواع حبوب البقوليات اليابسة لتمنع نفش العجينة ( يمكن استخدام هذه الحبوب دائما لخبز أعمى لأي عجينة تارت) في فرن محمى مسبقاً على (200 ° C) لمدة 5-7 دقائق. ثم تزال الحبوب w ورقة الزبدة و يدخل الفرن مرة أخرى لمدة 7-8 دقائق أخرى
4. إضيفي مكونات الحشو على العجينة النصف مخبوزة و توضع في الفرن لمدة 15-20 دقيقة أو حتى يحمر وجهها
ندعه يبرد لحوالي 15 دقيقة قبل تقطيعه إلى شرائح.

ملحوظة: إذا كانت الحشو أكثر من المتوقع يمكن وضعها في قوالب السيليكون وخبزهم فردياً دون عجينة تارت smile رمز تعبيري

وبالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق