السبت، 27 يونيو 2015

طريق اخره للحووشي المصري

ﺍﻟﻤﻘﺎﺩﻳﺮ :
- ﻟﺤﻢ ﻣﻔﺮﻭﻡ ﺍﻟﻜﻤﻴﻪ ﺍﻟﻲ ﻣﺘﻌﻮﺩﻩ ﺗﻌﻤﻠﻴﻬﺎ .
- ﺑﺼﻞ ﻗﺪ ﻛﻤﻴﺔ ﺍﻟﻠﺤﻢ .
- ﻓﻠﻔﻞ ﻣﻄﺤﻮﻥ
- ﻣﻠﺢ
- ﻛﺰﺑﺮﻩ
- ﻓﻠﻔﻞ ﺭﻭﻣﻲ
- ﺧﺒﺰ ﺑﻠﺪﻱ
ﺍﻟﻄﺮﻳﻘﻪ ﺗﺤﻀﻴﺮ :
ﺗﻘﻄﻴﻊ ﺍﻟﺒﺼﻞ ﺑﺎﻟﻜﻤﻴﻪ ﺍﻟﻤﻜﺘﻮﺑﻪ ﻭﻣﺘﺘﺨﻀﻴﺶ ﻣﻦ ﺍﻟﻜﻤﻴﻪ ﻷﻧﻬﺎ ﻫﻲ
ﺍﻟﻲ ﻫﺘﺨﻠﻲ ﻟﻠﺤﻮﻭﺍﻭﺷﻲ ﺍﻟﻄﻌﻢ ﺑﺘﺎﻉ ﺑﺮﻩ ﻭﺑﻌﺪﻳﻦ ﺗﻀﺮﺑﻲ ﺍﻟﺒﺼﻞ
ﻓﻲ ﺍﻟﺨﻼﻁ ﺗﻨﻌﻤﻴﻪ ﺑﺲ ﻭﺗﻘﻄﻌﻲ ﺍﻟﻔﻠﻔﻞ ﺍﻟﺮﻭﻣﻲ ﻗﻄﻊ ﺻﻐﻴﺮﻩ
ﻭﺗﺤﻄﻲ ﻣﻠﺢ ﻭﻓﻠﻔﻞ ﻭﻛﺰﺑﺮﻩ ﺣﺴﺐ ﻣﺎ ﺇﻧﺘﻲ ﻣﺘﻌﻮﺩﻩ ﺿﻴﻔﻲ ﺍﻟﻠﺤﻢ
ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻤﻜﻮﻧﺎﺕ ﺍﻟﺴﺎﺑﻘﻪ ﺛﻢ ﺍﺗﺮﻛﻴﻪ ﻣﺪﺓ ﺳﺎﻋﻪ .
ﺟﻬﺰﻱ ﺍﻟﻌﻴﺶ ﺍﻟﺒﻠﺪﻱ ﻳﺎﺭﻳﺖ ﻳﻜﻮﻥ ﻟﺴﻪ ﻃﺎﺯﻩ ﺍﻓﺘﺤﻴﻪ ﻭﺣﻄﻲ
ﺍﻟﻠﺤﻤﻪ ﻭﻫﻲ ﻧﻴﻪ ﺟﻮﺍﻩ ؛ ﺟﻬﺰﻱ ﺍﻟﻌﺪﺩ ﺍﻟﻲ ﻳﻜﻔﻲ ﺍﺳﺮﺗﻚ .
ﻣﻦ ﺍﻻﻓﻀﻞ ﺍﻧﻪ ﻳﺘﻌﻤﻞ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﺒﻮﺗﻮﺟﺎﺯ ﻣﻦ ﻓﻮﻕ ﻣﺶ ﻓﻲ ﺍﻟﻔﺮﻥ
ﺟﻬﺰﻱ ﺻﻴﻨﻴﻪ ﻣﺪﻫﻮﻧﻪ ﺑﺰﻳﺖ ﻭﺿﻌﻲ ﺭﻏﻴﻒ ﺭﻏﻴﻒ ﻭﻏﻄﻴﻪ ﻭﺍﺗﺮﻛﻴﻪ
ﻋﺸﺮ ﺩﻗﺎﺋﻖ ﻋﻠﻰ ﻛﻞ ﻭﺟﻬﻪ ؛ ﺛﻢ ﺍﺭﻓﻌﻲ ﺍﻟﺮﻏﻴﻒ ﻻﺗﺰﻳﺪ ﻣﺪﺓ
ﻭﺟﻮﺩﻩ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻨﺎﺭ ﻋﻦ ﻫﺬﻩ ﺍﻟﻤﺪﻩ ﻋﻠﻰ ﻧﺎﺭ ﻫﺎﺩﺋﻪ ﺟﺪﺍ .
ﻫﺬﻩ ﺍﻟﻔﺘﺮﻩ ﻛﺎﻓﻴﻪ ﻟﻨﻀﻮﺝ ﺍﻷﺭﻏﻔﻪ ﻭﻟﺘﺼﺎﻋﺪ ﺭﺍﺋﺤﺔ ﺍﻟﺤﻮﻭﺍﻭﺷﻲ
ﺍﻟﻤﻤﻴﺰﻩ ﺍﻟﻠﺬﻳﺬﻩ .
ﻗﺪﻣﻲ ﺍﻟﺤﻮﻭﺍﻭﺷﻲ ﻣﻊ ﺃﻃﺒﺎﻕ ﺍﻟﺴﻠﻄﻪ ﺍﻟﺨﻀﺮﺍﺀ ﻭﻃﺮﻧﺸﺎﺕ
ﺍﻟﻄﻤﺎﻃﻢ ﺑﺎﻟﺜﻮﻡ ﻭﻃﺒﻖ ﺍﻟﻄﺤﻴﻨﻪ ﻣﻊ ﺇﺿﺎﻓﺔ ﻗﻠﻴﻞ ﻣﻦ ﺍﻟﺨﻞ ﻣﻊ ﺍﻟﻤﺎﺀ
ﺃﺛﻨﺎﺀ ﺗﺠﻬﻴﺰﻫﺎ .
ﺟﺮﺑﻲ ﻫﺘﻼﻗﻲ ﻃﻌﻤﻪ ﺃﻟﺬ ﻭﺃﻃﻌﻢ ﻣﻦ ﺍﻟﺤﻮﻭﺍﻭﺷﻲ ﺑﺘﺎﻉ ﺍﻟﻤﺤﻼﺕ ؛
ﺑﺲ ﺍﺣﻠﻰ ﺣﺎﺟﻪ ﻓﻴﻪ ﺍﻧﻪ ﻻﺯﻣُﻪ ﻟﻤّﻪ ﺣﻠﻮﻩ ﻋﺸﺎﻥ ﺗﺤﺴﻲ ﺑﻄﻌﻤﻪ

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق