المقادير
2 كوب دقيق + رشه ملح + 1 معلقه صغيره خميره فوريه + بابريكا + نصف كوب سمن او زبده + نصف كوب جبن شيدر مبشور + ماء للعجن + زيتون شرائح
الطريقه :
فى طبق عميق نضع الدقيق و الخميره و الملح و البابريكا و نخلطهم و نضيف السمن او الزبده السايحه بدون قدح و نعجن كويس ثم نضيف الجبن و نعجن ثم نضيف الماء تدريجيا حتى نحصل على عجينه طريه لا تلتصق باليد و نغطيها و نسبها تخمر و يتضاعف حجمها حوالى سعتين بعد كده نفرد العجينه على سطح مرشوش دقيق و نقطع ب قطاعه اللى دوائر لو معندكيش قطاعه يبقي ب الكبايه و تحطى شرائح الزيتون على الوجه و تحطيه فى صنيه مدهونه زيت و نغطيها و نسبها تخمر تانى نص ساعه مثلا و تدخل الفرن على 180 لغايت ما تحمر
الثلاثاء، 23 يونيو 2015
مخبوزات بالزيتون و الجبنه
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق