الاثنين، 29 يونيو 2015

الخبز البلدي المصري

طريقه عمل الخبز البلدي المصري

&&&&&&&&&

المقادير
2 كوب ونصف دقيق
نصف كوب ماء دافىء
ربع كوب ماء دافىء مذوب به ملعقه طعام خميره ويترك جانبا
ملح
3 ملاعق طعام ردة ( نخاله )

طريقة التحضير :

نذوب الخميره فى ربع كوب الماء ونتركها عشر دقائق الى ان تختمر فى الكوب

ننخل الدقيق مع الرده نضع المكونات كلها فى العجانه ونضيف الماء المذوب به الخميرهوتعجن عشر دقائق

حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه

نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر بهذا الشكل

بعد ما اختمر العجين نحضر صينيه ونفرشها بالرده فقط ونقطع العجين كور بالحجم اللى بتحبيه

ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..

وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه علي سطح مرشوش علية ردة ابتداءا باول واحده قطعناها وكورناها اهم حاجه ان الرغيف يكون وسط لا رقيق جدا ولا سميك

لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق .. اذا غلبتك ممكن تضعي ردة ..

نضع الخبز المفرود فى صوانى مرشوشه بالرده ونغطيه ونتركه يخمر مره اخرى وهذه المره نصف ساعه تقريبا
نضع العيش المفرود على صوانى

على فكره الكميه دي تعمل ١٥ رغيف وسط
نشغل الفرن على حراره عاليه جدا بعد ما تركناه يختمر مره اخرى نبدأ بوضع العيش فى صاج الفرن يعنى نحمله بكف اليد ونقلبه على وجهه على الصاج وانتبهى لان الصاج سخن ونضعه فى الرف السفلى القريب من النار
ملحوظه لنجاح الخبز
1- لنقل الخبز من الصينيه الى الصاج ننقله بكف ايدنا وبحذر شديد راعى الا تلمسه الاصابع من فوق
لانها لو لمسته لن ينتفخ ابدا او اذا اتجرح الرغيف فسينتفخ فى الفرن ويهبط مره اخرى

فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق و بعدها نراقبه للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارة و مشغله الفرن والشوايه معا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز
ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا
وبالهنا ياقمرات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق