#اكلير #شوة #البارسيه الفرنسي
تقديم/الشيف احمد ماهر
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
تقديم/الشيف احمد ماهر
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير
500 ملي مياه
100 جرام زبده
100 ملي زيت
300 جرام دقيق
10 جرام ملح
25 جرام سكر
500 جرام بيض
التحضيير
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
يتم غلى الماء الزيت والذبده والملح والسكر تم يوضع الدقيق فى الاخر على نار هادئه مع التقليب المستمر تم يوضع على على الرخامه علشان يبرد جيدا تم يوضع فى في المضرب ثم يوضع البيض وحده وحده و يتم ضربهم جيدا الى ان يخلص البيض تم يقطع العجينه بالكيس علي شكل ديره ثم يوضع في الفرن
تسويه على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
الكريمه بتاعت الحشوفي النصف
ممكن تكون كريمه باتسري جاهزه نصف ك كريمه باتسري عل 1ك مياه وضرب جيدا
وممكن تكون كريم باتسييري علي النار
يتم غلى الماء الزيت والذبده والملح والسكر تم يوضع الدقيق فى الاخر على نار هادئه مع التقليب المستمر تم يوضع على على الرخامه علشان يبرد جيدا تم يوضع فى في المضرب ثم يوضع البيض وحده وحده و يتم ضربهم جيدا الى ان يخلص البيض تم يقطع العجينه بالكيس علي شكل ديره ثم يوضع في الفرن
تسويه على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
الكريمه بتاعت الحشوفي النصف
ممكن تكون كريمه باتسري جاهزه نصف ك كريمه باتسري عل 1ك مياه وضرب جيدا
وممكن تكون كريم باتسييري علي النار
كريم الباتسييري
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
500 ملليمتر لبن
500 ملليمتر لبن
4 اصفر بيض
5 جرام فانيليا
100 جرام سكر
30 جرام دقيق
125 جرام زبده
30 جرام نشأ
للعمل الحشو
ءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءءء
نضع اللبن والكريمه فى اناء على النار حتى الغليان ثم نضرب الاصفر بيض والسكر حتي نحصل على قوام كريمي ثم نضيف النشاء والدقيق ونكمل تقليب ثم نضيف الفانليا ونقلب م نضيف نصف اللبن والفريش كريم ثم نرجع نضفهم علي باقي الخليط اللبن والفريش كربمه مع التقليب ثم نرفع مره اخر عل النار مع التقليب حتي نحصل علي قوام كثيف وتضهر فقعات هوائهيه والفانيليا
تحياتي
#chif_ahmed_maher
تحياتي
#chif_ahmed_maher
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق