الخميس، 10 أغسطس 2017

🔓🌟19 البقسماط من تقديم شيف احمد ماهر

#البقسماط
By #chif_ahmed_maher 
1 كيلو دقيق 
400مللي ماء 
240مللي زيت 
20جم خميره فوريه أو 60 جرام خميرة بيري
10جم ملح 
30 جم سكر
،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
للتلميع
،،،،،،،،،،،،،،،
100مللي حليب
1بيضه
5جم سكر
5جم فانيلا
،،،،،،،،،،،،،،،،،
للوجه
،،،،،،،،،،
سمسم محمص مبلل بالماء  قليلاً 
حبه البركه  ينسون كمون حسب الزوق
اول حاجه عايز اقوله غير البقسماط ممكن نعمل من الرولات شكل دائري مغلق يسمي محلب ويوضع بالسمسم او حبه البركه ويترك يخمر مره اخري 
ويفضل رشه ماء بالبخاخ قبل الخبز 
و لازم  يدهن البقسماط قبل وضعه بالسمسم او حبه البركه بسائل التلميع البيض والحليب والسكر والفانيلا
الطريقه 
يتم اضافه الزيت مع الدقيق ثم نضع الخميره والسكر والملح واخلطهم وانزل بالمياه ونستمر  في العجن  حتي تحصل علي عجينه نعمه طريه غير  قابله للاصق ثم اترك العجينه تخمر وتكون  علي هيئه مربع لسهوله التشكيل لمده نصف ساعه او 45 دقيقه
ثم نبدا التشكيل وبعد الانتهاء يتم  الدهان بسائل من لبن وبيض ويتم وضع السمسم او حبه البركه ويخمر لمده 15 دقيقه مش كتير ويدخل الفرن علي 180 حتي يحمر وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق