البيتزا
By #chif_ahmed_maher
بسم الله الرحمن الرحيم
اولا مقادير العجينه والطريقه
نصف كيلودقيق
- معلقه خميره
- معلقه لبن بودر
- معلقه سكر
- نصف معلقه توم بودر
-نصف معلقه بصل بودر
- نصف معلقه ملح
- 2ملعقة زيت (بنوضع مرتين في الاول والاخر)
الطريقه
نضع الدقيق وعليه كل المكونات ماعدا الزيت بعد الماء ونبداء العجن جيدا ثم في النهايه نضع الملح ونلم العجينه بالاخر بمعلقتين كبار زيت وهو سر طراوه العجينه عشان للحول كمان علي نوعمه العجين ونقسم العجينه ونتركها تخمر
ثانيا مقادير الصلصه
المقادير
نصف كيلو طماطم- معلقتين معجون طماطم- بصله وسط مفرومه ناعم -2فص ثوم- رشه ملح
رشه ريحان- حسب الرغبه -فلفل اسود رشه - زيت
الطريقة
نضع البصل وملعقه زيت في طاسه على النار ونحرك حتى تذبل البصله.
نضيف الثوم ونحرك نضيف معجون الطماطم ثم الطماطم بعد عصرها ونتبل بالملح والفلفل ونتركها على نار متوسطه لنص ساعه. نضعها بالخلاط حتى تصبح كريميه القوام ونضعها على نار هادئه لمده 10 دقائق.
ثم نبدا بوضع مكونات البيتزا والنار علي 180 حتي تستوي
البيتزاااا وسر العجينه والصلصه
للحصول علي عجينه مميزه اهتم بالكلام ده
1- بعد تمام العجبن الجيد للعجينه قبل النهايه بنلمها بزيت وهو ده سر العجينه
2- بنقطع العجينه حسب الصواني قبل التخمير وليس بعد
3- الصينيه ال حنسوي فيها البيتزا بندهنها ونرش فيها دقيق أو سميد بسبوسه
بالنسبه للصلصه زياده علي مكوناتها
بنحمر معلقتين معجون طماطم مع البصل والتوم قبل مانضع عصير الطماطم عليهم علي النار
ونتركها لمده نصف ساعه تتسبك ثم قبل النهايه نضربها بالخلاط لتصبح كريمي ونرجعها تاني علي النار لمده 10 د
#ahmed_maher
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
1- بعد تمام العجبن الجيد للعجينه قبل النهايه بنلمها بزيت وهو ده سر العجينه
2- بنقطع العجينه حسب الصواني قبل التخمير وليس بعد
3- الصينيه ال حنسوي فيها البيتزا بندهنها ونرش فيها دقيق أو سميد بسبوسه
بالنسبه للصلصه زياده علي مكوناتها
بنحمر معلقتين معجون طماطم مع البصل والتوم قبل مانضع عصير الطماطم عليهم علي النار
ونتركها لمده نصف ساعه تتسبك ثم قبل النهايه نضربها بالخلاط لتصبح كريمي ونرجعها تاني علي النار لمده 10 د
#ahmed_maher
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق