الفطير المشلتت الحلواني خطوه خطوه بالصور
#يعني ايه #احمدماهر #فريق واحد
و بالصحة و العافية ☺ بالله عليك إذا ظهر لك هذا المنشور إضغط لايك وأكتب تعليق لكي تستمر في متابعتنا
ﻻ تنسو عمل مشاركة / share للفيديو حتى تعم الفائدة
ولا تنسي الاشتراك في القناة من هنا
Please subscribe to my channel on YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
#يعني ايه #احمدماهر #فريق واحد
و بالصحة و العافية ☺ بالله عليك إذا ظهر لك هذا المنشور إضغط لايك وأكتب تعليق لكي تستمر في متابعتنا
ﻻ تنسو عمل مشاركة / share للفيديو حتى تعم الفائدة
ولا تنسي الاشتراك في القناة من هنا
Please subscribe to my channel on YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
المقادير:
كيلو دقيق
- 5 جرام ملح
- 50جرام سكر
- 50 جرام زيت
550 ملي ماء للعجن -
نصف كيلو زبدة للتوريق
ملاحظات لانجاح الفطير
١- الدقيق الخمس نجوم او دقيق الضحي
2- الزبدة المرحرين وفيرن ونخلط الاتنين ببعض ويستحسن استعمال النيوزيلاندي
٣- المية اللي هنستخدمها تكون ساقعة من التلاجة
4- يا دوب تتشرب العجين المية وتمسك نفسها بحيث تكون غيرقابله للاصق وتترك تستريح
5- اثناء الفرد ممنوع فردها رفيعه جدا يدوب من 1الي2سم
الطريقة:
الدقيق السكر والملح ونقلبهم و ننزل بالمية الساقعة شويه شويه نضرب في الماكينه حتي تتشرب المياه وتلم العجينه تماما وتكون غير لاصقة وبعد الانتهاء من العجن نغطيها ونتركها نص ساعة تستريح ثم يتم بعد فردها ع شكل دايري واجهز الزبدة وتكون درجه حراره الغرفه
نفرد الزبده علي العجينة بحيث تغطيها كلها وبعدين نلفها رول زي السويسرول وبعدين نقسم الرول حسب حجم الفطيرة
ندهن القطع زيت ونغطيهم ونريحهم تلت ساعة وبعدين ناخد قطعة قطعة نفردها ع شكل مربع وبعدين نقفل المربع ده زي الظرف بحيث كل الاطراف تكون لجوه عشان نحبس الزبدة وبعدين نكورها ونريحها وندهن وشها زيت خفيف جدا وبعد ماتريح نفردها بالنشابه بالراحة هتطلع مدورة وشكلها مظبوط وندهنا وشها بزيت او سمنه بلدي ونتركها علي مانسخن الفرن ع 250 درجه ونسخنه كويس و ندخلها وما نفتحتش عليها حتي الفطير ينضج جيدا
اول ما تطلع ببخاخة المية نرشيها ميه خفيف جدا عشان الوش يطري ويطلع زي بتاع المخابز وبالهنا
#ahmed_maher
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
كيلو دقيق
- 5 جرام ملح
- 50جرام سكر
- 50 جرام زيت
550 ملي ماء للعجن -
نصف كيلو زبدة للتوريق
ملاحظات لانجاح الفطير
١- الدقيق الخمس نجوم او دقيق الضحي
2- الزبدة المرحرين وفيرن ونخلط الاتنين ببعض ويستحسن استعمال النيوزيلاندي
٣- المية اللي هنستخدمها تكون ساقعة من التلاجة
4- يا دوب تتشرب العجين المية وتمسك نفسها بحيث تكون غيرقابله للاصق وتترك تستريح
5- اثناء الفرد ممنوع فردها رفيعه جدا يدوب من 1الي2سم
الطريقة:
الدقيق السكر والملح ونقلبهم و ننزل بالمية الساقعة شويه شويه نضرب في الماكينه حتي تتشرب المياه وتلم العجينه تماما وتكون غير لاصقة وبعد الانتهاء من العجن نغطيها ونتركها نص ساعة تستريح ثم يتم بعد فردها ع شكل دايري واجهز الزبدة وتكون درجه حراره الغرفه
نفرد الزبده علي العجينة بحيث تغطيها كلها وبعدين نلفها رول زي السويسرول وبعدين نقسم الرول حسب حجم الفطيرة
ندهن القطع زيت ونغطيهم ونريحهم تلت ساعة وبعدين ناخد قطعة قطعة نفردها ع شكل مربع وبعدين نقفل المربع ده زي الظرف بحيث كل الاطراف تكون لجوه عشان نحبس الزبدة وبعدين نكورها ونريحها وندهن وشها زيت خفيف جدا وبعد ماتريح نفردها بالنشابه بالراحة هتطلع مدورة وشكلها مظبوط وندهنا وشها بزيت او سمنه بلدي ونتركها علي مانسخن الفرن ع 250 درجه ونسخنه كويس و ندخلها وما نفتحتش عليها حتي الفطير ينضج جيدا
اول ما تطلع ببخاخة المية نرشيها ميه خفيف جدا عشان الوش يطري ويطلع زي بتاع المخابز وبالهنا
#ahmed_maher
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
https://www.facebook.com/
chifahmed.maher?ref=bookmarks
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
https://twitter.com/
Ahmedma26987755
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني علي جروب
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
الصفحة الرسمية الشيف احمد ماهر لحل الوصفات In th cake
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق