صفحتي رقم 1 علي انستجرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
#الرقاق الطري
By #chif #ahmed #maher
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:-
نصف كيلو دقيق
ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
مقدار 250 جم ماء
الحشو
لحمة مفرومة
فلفل رومي
بقدونس
طماطم
الطريقة :
نخلط الدقيق مع ملح والزيت ,ونعجن بماء دافئ حتي تتشكل عجينة طرية ,
ثم ونعجنها مدة 5 دقايق وتترك لترتاح في كيس ومكان دافئ نصف ساعة.
ثم تقطع العجينة كرات حجم البيضة.
ثم تفرد بالنشابة الرفيعة, فرد رقيق مع رش الدقيق علي العجينة,
ثم نسخن صينية علي البوتاجاز ونضع الرقاق وبمجرد ما يستوي نصف تسوية ويكون أبيض نقلبه علي الجهة الاخري وبعد التسوية يغطي جيدا عشان يكون طري لازم نغطيه
ثم يخزن في كيس في الفريزر لوقت الحاجة.
لو هنعمله صينية باللحم المفروم نضيف معلقتين شوربة بين كل طبقة وطبقة سمن سايح
ولو هتعمل زي انا ما عملت هضيفي الخليط في النصف وطبقي وتقلي علي الطاسه بالهنا والشفاء
med_maher
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
IN TH CAKE
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
: https://twitter.com/Ahmedma26987755?s=09
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني
علي جروب فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه الشيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
صفحتي رقم 1 علي انستجرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق