الاثنين، 28 أغسطس 2017

الرقاق الطري من تقديم الشيف أحمد ماهر

صفحتي رقم 1 علي انستجرام 
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
#الرقاق الطري
By #chif #ahmed #maher
بسم الله الرحمن الرحيم 
المقادير:-
نصف كيلو دقيق 
ملعقة كبيرة زيت 
رشة ملح
مقدار 250 جم ماء 
الحشو
لحمة مفرومة
فلفل رومي 
بقدونس
طماطم 

الطريقة :

نخلط الدقيق مع ملح  والزيت ,ونعجن بماء دافئ حتي تتشكل عجينة طرية ,
ثم ونعجنها مدة 5 دقايق وتترك لترتاح في كيس ومكان دافئ نصف ساعة.
ثم  تقطع العجينة كرات حجم البيضة.
ثم تفرد بالنشابة الرفيعة, فرد رقيق مع رش الدقيق علي العجينة,
ثم نسخن صينية علي البوتاجاز ونضع الرقاق وبمجرد ما يستوي نصف تسوية ويكون أبيض نقلبه علي الجهة الاخري وبعد التسوية يغطي جيدا عشان يكون طري لازم نغطيه 
ثم يخزن في كيس في الفريزر لوقت الحاجة.
 لو هنعمله صينية باللحم المفروم نضيف معلقتين شوربة بين كل طبقة وطبقة سمن سايح
ولو هتعمل زي انا ما عملت  هضيفي الخليط  في النصف  وطبقي  وتقلي علي الطاسه  بالهنا والشفاء 
med_maher 
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
 للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا 

صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
IN  TH CAKE 
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
 ‏  
: https://twitter.com/Ahmedma26987755?s=09

اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني
 علي جروب فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر 
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks

مدونه الشيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر 
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw

صفحتي رقم 1 علي انستجرام 
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق