الصنف /اكلير
تقديم/الشيف احمد ماهر
المقادير
1 لتر ماء
نصف لتر زيت
1ك دقيق
50 جرام ملح
50 جرام سكر
29 بيضه 1باكو بيج بودر
التحضيير
يتم غلى الماء الزيت مع بعض الملح والسكر تم يوضع الدقيق فى الاخر على نار هادئه مع التقليب المستمر تم يوضع على على الرخامه علشان يبرد جيدا تم يوضع فى في المضرب ثم يوضع البيض وحده وحده و يتم ضربهم جيدا الى ان يخلص البيض تم يقطع العجينه بالكيس حسب الطلب طويل صغيير مدور
تسويه على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
الكريمه بتاعت الحشوفي النصف
ممكن تكون كريمه باتسري جاهزه نصف ك كريمه باتسري عل 1ك مياه وضرب جيدا
وممكن تكون كريمه كستر
كريم الكاستر
250 جرام لبن=1كوب وربع
1 اصفر بيض=كبيره
1 باكو فانيليا=
50 جرام سكر=2 معلقه كبيره
25 جرام كاستر بودره=1معلقه كبيره
للعمل الحشو نضع اللبن فى اناء على النار ونضياف الاصفر بيض والفانيليا والسكر والكاستر بودره ونقلبهم مع بعض كويس للعمل كاستر
ولمه الاكلير يستوى نفتح ساندوتش ونحشى كاستر ونزينه بشكولاته اى نوع حسب الرغبه
ويرص فى طبق التقديم ويزين بى الشيكولاته
ويقدم وبالف هنا وشفا مع تحياتى الشيف احمد ماهر
الديكور على الوجه
نصف كيلو شيكولاته بيضاء سايحه =2كوب ونصف
نصف كيلودارك سايحه =2كوب ونصف
الخميس، 31 ديسمبر 2015
اكلير مقدم من الشيف احمد ماهر
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
الماهر
ردحذفشركة تنظيف شقق فى عجمان
شركة تنظيف بالبخار فى عجمان
شركة تنظيف شقق بعجمان