الخميس، 31 ديسمبر 2015

اكلير مقدم من الشيف احمد ماهر

الصنف /اكلير
تقديم/الشيف احمد ماهر
المقادير
1 لتر ماء
نصف لتر زيت
1ك دقيق
50 جرام ملح
50 جرام سكر
29 بيضه 1باكو بيج بودر
التحضيير
يتم غلى الماء الزيت مع بعض الملح والسكر تم يوضع الدقيق فى الاخر على نار هادئه مع التقليب المستمر تم يوضع على على الرخامه علشان يبرد جيدا تم يوضع فى في المضرب  ثم  يوضع البيض وحده وحده و يتم ضربهم جيدا الى ان يخلص البيض تم يقطع العجينه بالكيس حسب الطلب طويل صغيير مدور
تسويه على 200 درجه لمدة 40 دقيقه
الكريمه بتاعت الحشوفي النصف
ممكن تكون كريمه  باتسري جاهزه نصف ك كريمه باتسري عل 1ك  مياه وضرب جيدا
وممكن تكون كريمه كستر
كريم الكاستر
250 جرام  لبن=1كوب وربع
1 اصفر بيض=كبيره
1 باكو فانيليا=
50 جرام سكر=2 معلقه كبيره
25 جرام كاستر بودره=1معلقه كبيره
للعمل الحشو نضع اللبن فى اناء على النار ونضياف الاصفر بيض والفانيليا والسكر والكاستر بودره  ونقلبهم مع بعض كويس للعمل كاستر
ولمه الاكلير يستوى نفتح ساندوتش ونحشى كاستر ونزينه بشكولاته اى نوع حسب الرغبه
ويرص فى طبق التقديم ويزين بى الشيكولاته
ويقدم وبالف هنا وشفا مع تحياتى الشيف احمد ماهر
   الديكور على الوجه
نصف كيلو شيكولاته بيضاء سايحه =2كوب ونصف
نصف كيلودارك سايحه =2كوب ونصف

هناك تعليق واحد: