الجمعة، 25 ديسمبر 2015

  • كيفيه تصنيع الفوليه بمناسبه ا لمولد النبوي 
  • المقادير 200 جرام سكر =1كوب 
طريقه عمل الفوليه او السمسميه او الحمصيه خطوه بخطوه
  • 200 جرام عسل جلوكوز=1كوب 
  • 1000جرام فول سمسم محمص 
  • ماء تغطى السكر 
  • زره ملح ليمون
  • طريقه التحضير
  • نضع على النار حله فيها السكر الماء والعسل لحد الغليان ثم نضع ملح اليمون ونسيب الشربات على النار لحد مايصل درجه حراره 145الى 150 الدرجه ماويه
  • ثم بعد ذلك نضع السمسم المحمص ونقلب ثم نفرد الخليط فى صاج مدهون زيت ثم بعد ذلك نقطعه ويقدم بالف هنا ملحوظه هامه جدا لدرجه الغليان
  • ملحوظه هام من اهم التريكات
  • شربات حلويات المولد كل دقيقه فى الغليان بتعمل 5درجه حراره ماويه نضرب ديما 5فى 1ياديك الدرجه الحراره المطلوبه


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق