الاثنين، 28 ديسمبر 2015

تورته الباباه يقدمه اليكم الشيف احمد ماهر

اليوم 29 \12\2015
المقادير
1ك دقيق
10 بيضات
 40
 جرام خميره في الشتاء 20 في الصيف
150 جرام زبده سايحه
150 جرام زيت
ملعقه كبير سكر
نصف معلقه صغير
 ملح
كوب ماء
التحضير
توضع كل  المقادير  مع بعض فى اناء  واحد  وتضرب جيدا ثم اضافه الدقيق فى الاخر
ويتم ضرب العجينه لمده ربع ساعه مع الرب جيدا تم تترك الى ان تخمر 
ثم تقطع وتوضع فى الفرن و تترك الى ان تخمر تانى في الفرم و بعدين تدخل النار على 180 درجه لمده 40 دقيقه وبعد الخروج من الفرن
تترك الى ان تبرد
ثم اعمل الشربات الزي يسقيه فيه الباباه
عيارالشربات 
لتر ماء عليه 1ك وربع سكر يغلو على النار جيد مع وضع نصف برتقاله مع الشربات بعدين يتم تزينه بالهناء والشفاء

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق