اليوم 29 \12\2015
المقادير
1ك دقيق
10 بيضات
40
جرام خميره في الشتاء 20 في الصيف
150 جرام زبده سايحه
150 جرام زيت
ملعقه كبير سكر
نصف معلقه صغير
ملح
كوب ماء
التحضير
توضع كل المقادير مع بعض فى اناء واحد وتضرب جيدا ثم اضافه الدقيق فى الاخر
ويتم ضرب العجينه لمده ربع ساعه مع الرب جيدا تم تترك الى ان تخمر
ثم تقطع وتوضع فى الفرن و تترك الى ان تخمر تانى في الفرم و بعدين تدخل النار على 180 درجه لمده 40 دقيقه وبعد الخروج من الفرن
تترك الى ان تبرد
ثم اعمل الشربات الزي يسقيه فيه الباباه
عيارالشربات
لتر ماء عليه 1ك وربع سكر يغلو على النار جيد مع وضع نصف برتقاله مع الشربات بعدين يتم تزينه بالهناء والشفاء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق