الخميس، 24 ديسمبر 2015

طريقه عمل البيتزا خطوة بخطوة مع الشيف احمد ماهر

طريقه  تانيه حلوه  لعمل البيتزا  لو حبب تجرب



طريقه عمل عجينه البيتزا :- كيلو الا ربع دقيق نشيل منهم كوبايه نستعملها واحنا بنعجن كدا وكوبايتين ميه صغيره 120 ملى لتر و 3 معالق كبيره لبن بودر معلقه كبيره خميره ومعلقه صغيره ملح وسكر ومعلقيتن زيت زتون كبيره نسبها تلت ساعه لحد ما تخمر كدا ويطلع منها فقاقيع صغيره كدا مع اضافه ربع كوب ماء ساخنونعجن العجينه نص ساعه كدا ونعملها كور ونسبها ساعه ساعه ونص كدا تخمر وبعدين نفرد العجينه بالنشابه ونحط العجينه فى طاسه فى الفرن مدهونه بزيت من تحت 10 داقيق بستفرد كدا وبعدين نطلعها نحط المكونات وندخلها تانى ونهدى الفرن والبهنا والشفا ;D

ثانيا الحشو هيكون عباره عن
 3 معالق طماطم كبيره  وفى شويه زيت على النار خفيف وعليهم معلقتين كاتشب ونحط عليهم ريحان وزعفران وزعتر ونعناع كل دول مهروسين وفلفل ابيض وريحه خل ومعلقه سكر ومعلقه ملح 
 ثالثا الحشو بقى الى فوق
الحشو بقى الى فوق يفضل فلفل اسمر بيعمل معانا شغل كويس ويا سلام لو حبت فلفل يتقطع شرايح كدا وبعدين بنضيف الحشو يا سوسيس مسلوق فى ميه شرايح او فراخ بانيه او فراخ شيش بعد منشوحها نس تحمير على الجرل وبعدين اخيرا بنرش جبنه موتزوريلا وبالهنا والشفا :))
تحياتي الشيف احمد ماهر

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق