400 جرام دقيق
نصف كيلو سكر
100 جرام كاكاو خام
7 بيضات
1 كيس بيكنج بودر
1 كيس فانيليا
1 كوب ماء فاتر يعنى مش يكون ساخن ولا بارد
1 كوب زيت زره
الطريقه
اولا نضيف السكر مع البيض في المضرب ويتم الضرب جيدا بعد زالك هنضيف الزيت مع الضرب على نفس السرعه بعد كده هنضيف الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو ونكون مهديين الماكينه يعنى الضرب هيكون على الهادى بعد كده هنضيف الفانيليا والماء
ونرفع سرع المضرب
ثم نجهز اطواق الكيك او الصينيه ونصب الخليط فيها وندخلها الفرن على درجه حراره 180 لمده 30 دقيقه
ولو عايزه تعملي صوص شكولاته للتشطيب الطريقة سهله جدا
صوص الشوكلاته
المكونات
ربع كيلو زبده صفرا
نصف كيلو لبن حليب
باكو فانيليا
150 جرام شيكولاته
هنحط اللبن مع الزبده فى وعه على النار
ثم نضيف عليهم الفانيليا والشيكولاته وعندما الزبده تسيح بعد كده هنرفعهم من على النار نحطهم على حمام ماء ساخن لحد الصوص كله مايتجانس مع بعضه
ثم نشطب بيه التشوكلت فادج بعد ماتبرد وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق