الثلاثاء، 29 ديسمبر 2015

تشوكلات فادج كيك مقدم من الشيف احمد ماهر

400 جرام دقيق
نصف كيلو سكر
100 جرام كاكاو خام
7 بيضات
1 كيس بيكنج بودر
1 كيس فانيليا
1 كوب ماء فاتر يعنى مش يكون ساخن ولا بارد
1 كوب زيت زره

الطريقه
اولا نضيف السكر مع البيض في المضرب ويتم الضرب جيدا  بعد زالك  هنضيف الزيت مع الضرب على نفس السرعه بعد كده هنضيف الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو ونكون مهديين الماكينه يعنى الضرب هيكون على الهادى بعد كده هنضيف الفانيليا والماء 
ونرفع سرع المضرب
ثم نجهز اطواق الكيك او الصينيه ونصب الخليط فيها وندخلها الفرن على درجه حراره 180 لمده 30 دقيقه
ولو عايزه تعملي صوص شكولاته للتشطيب الطريقة سهله جدا

صوص الشوكلاته
المكونات

ربع كيلو زبده صفرا
نصف كيلو لبن حليب
باكو فانيليا
150 جرام شيكولاته

هنحط اللبن مع الزبده فى وعه على النار 
ثم نضيف عليهم الفانيليا والشيكولاته وعندما الزبده تسيح بعد كده هنرفعهم من على النار نحطهم على حمام ماء ساخن لحد الصوص كله مايتجانس مع بعضه
ثم نشطب بيه التشوكلت فادج بعد ماتبرد وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق