طريقة عمل الكيكة خطوة بخطوة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اولا فى فرق بين الكيكة الاسفنجية ( التورتة )وبين الكيكة العادية لكن فى حاجات ثابته فيهم هما الاتنين وحاجات مهمة جدا هى اللى بتظبط الكيكة :
اولا : نخرج البيض والدقيق من الثلاجة قبل الاستخدام بحوالى نص ساعة او اكتر يعنى يكونو بنفس حرارة المطبخ
ثانيا : انخلى الدقيق والبيكنج بودر كويس
ثالثا : لازم الخليط يكون فى نص الصنية ومايعديش عشان هو طبيعى بينفش
رابعا : سخنى الفرن اثناء تجهيز الكيكة على حرارة 170 ولما تجهزيها دخليها الفرن على الشبكة اللى فى النص وماتفتحيش عليها لمده 40 دقيقة متواصلة وبعدين تقدرى تعملى اختبار السكين ( انك تجربى السكينة فى قلب الكيكة وخرجى السكينة لو خرجت نظيفة يبقى كده الكيكة استوت ولو خرجت وفيها عجين يبقى لسه )
خامسا : لما تطفى الفرن ماتخرجيهاش قبل نص ساعة عشان ماتبوظ لما تخرج من الحرارة السخنة للباردة فجأة
سادسا : ضيفى الدقيق معلقة معلقة او اكتر شوية بس بحاجة بسيطة وقلبى بالمضرب من غير ما تشغلى الكهربا لحد ما الدقيق يختفى فى العجين وبعدين شغلى كهربت المضرب دقيقة كل مرة
سابعا : الضرب بالمضرب يكون فى اتجاه واحد
ثامنا : الكوب المستخدم للدقيق يكون هو هو للسكر وباقى المكونات
مكونات الكيكة الاسفنجية
احسن طريقه الكيكه الاسفنجي
15بيضة حجم متوسط +نصفﻻملعقة صغيرة فاني
400جرام سكر عادى او بودرة
50جرام محسن كيك جل
550جرام دقيق ولو عوزينه بالشيكولا هنشيل ال50جرام دقيق ونحط مكانهم 50جرام كاكاو بودرة
ملعقة بيكنج بودر
150مللى ماء عادى
(الطريقة )
هنحط فى مضرب الكيك البيض مع السكر مع المحسن والفانيلا ونشغل الماكينة على سرعة وسط لمدة 4دقائق او لحد ما نلاقى الخليط بدأ يبقى غليظ شوية ويتحول لونه للابيض شوية نحط الدقيق والبيكنج بودر علطول والماكينة شغالة ونرفع السرعة ونبدأ نحط المية شوية بشوية والماكينة شغالة على سرعة عالية ولما نخلص كمية المية نسيب الماكينة شغالة حوالى 5دقائق هنلاقى الخليط يرفع جدا ويتضاعف حجمه نصب بقى فى الفرم طبعا بعد ما ندهنها زبدة ونرشها دقيق قليل وتروح الفرن حرارة 180 لمدة نصف ساعة تقريبا
الكمية دى هتعمل 3صوانى مقاس26
الكيكه العادية
المقادير :
5 بيضات
1 كوب دقيق
كوب حليب
كوب سكر
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة بيكنك باودر
1 كوب زيت
الطريقه :
1- يسخن الفرن علي درجة حرارة 180 درجة مئوية، وبعد ذلك يدهن القالب بالسمن ويرش بالدقيق مع إزالة الفائض من الدقيق بالضرب الخفيف في وعاء ينخل الدقيق مع البودر ويقلب ومن ثم يوضع جانباً.
2- يوضع البيض مع الحليب مع السكر مع الزيت والفانيليا في المضرب ويخفق حتى يذوب السكر بشكل كامل.
3- بعد ذلك يتم وضع خليط البيض في وعاء ويرش أو أن يتم وضع الدقيق بشكل تدريجي مع الخفق بمخفقة اليد في إتجاه واحد حتي يصبح الخليط سميك بالشكل الكافي.
4- ويصب في القالب ويوضع في الفرن حتي يستوي بشكل كامل وتقدم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق