الجمعة، 11 ديسمبر 2015

كيفية عمل قرع العسل بالبشاميل

القرع العسلى 
قرع عسل حوالي 2 كيلو  سكر حسب الرغبة 
مكسرات (لوز,بندق,عين جمل)وزبيب وجوزهند
الصلصة البيضاء (البشاميل المسكر)

2 م.ك دقيق و2م ك زبده و4 كوب لبن وسكر وفانيليا
الطريقة 
اول حاجة يا حلوين هنقشر القرع ونقطعه مكعبات صغيرة ونحطه في الحلة اللي هنسويه فيها ونضيف له السكر (حوالي كوباية سكر او زي ما انت عايزة) ونسيبه علي نار هادية لحد ما تحسي انه استوي اوي وشبهه اتهري

(ماتضيفيش مية لانه القرع بينزل ميته وبتبقي كافيه اوي انه يستوي كويس)
بنحط القرع في الصنية ونهرسه كويس بالشوكة
ونجهزالمكسرات بتاعتها والزبده وجوز الهند وونخلط المكسرات وجوز الهند والزبيب بالقرع كويس ونفردهم كويس في الصنية وونرش علي الوش شوية جوز هند وزبيب

طريقه عمل البشاميل
البشاميل نجيب معلقتين الدقيق والزبدة مع بعض علي النار شوية لحد ما لونهم يصفر 
ونضيف اللبن ونقلب كويس عشان ما يكلكعش معانا
ونضيف السكر والفانيليا ونقلب كويس لحد ما تحصلي علي القوام اللي انت عايزاه 
نصب البشاميل علي القرع ونوزعه كويس 
وندخل الصنية في الفرن لمدة ربع ساعة عشان يتماسك 
وبعد كدة نشغل الشواية عشان ياخد الوش الجراتان ويحمر

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق