كنافه بالموز السهله الجميله ولا حاركات ولا تكات
المقادير
500جرام كنافه 250جرام سمنه
=1كوب وربع سمنه
50 جرام سكر بدره
=2معلقه كبيره الشربات
500 جرام سكر
=2كوب ونصف 250 جرام ماء
= 1كوب وربع 100 جم عسل جلوكوز
=4معلقه كبيره 1 عصير ليمون او زرهملح ليمون بعد الغليان
الحشو فى النصف كاستر
مقادير الكاستر
2\1 كيلو لبن
=2ونصف كوب
50 جم كاستر بودره
= 2معلقه كبيره 100 جرام سكر
= نصف كوب
1معلقه صغيره فانليا رشه
2 عدد اصفر بيض
500جرام موز
=5موزات تقريبا
طريقه عمل الشربات
نضع السكر على الماء وعسل الجلوكوز
حتي الغليان نضع الليمون
طريقه عمل الكاستر
نذوب الكاستر فى اللبن ونضع السكر والفانيليا والاصفر بيض
ونقلبهم مع بعض كويس اوى ولمه قوامه يربط ننطفى عليه النار
طريقه عمل الكنافه
اولا نقطع الكنافه بسكينه
او بليد قطع صغيره جد ناعمه
ثانيا نضع على الكنافه السكر البدره ونقلبهم مع بعض كويس نفلفلهم مع بعض
ثالثا نحضر الصنيه ونضع فى الصنيه كبشه سمنه من تحت
ثم نضع نصف الكنافه من الكميه
رابعا نضع الموز يكون مقطع شرائح
ثم نضع الكاستر وندوس عليها اوى علشان تكون متسويه
ثم نضع نصف الكنافه ونضغط عليها كلها
خماسا نضع باقى السمنه من فوق وتدخل الفرن على نار هاديه ولما الوجه يحمر
نقلب الصنيه على الجانب الثانى وتاخد وش على الجانب التانى يكون لون ذهبى
سادسا وبعد خروجها من الفرن ونسقيها بالشربات البارد الثقيل الف هناء تحياتي ابو ماهر
السبت، 28 نوفمبر 2015
ولا حاركات ولا تكات احل كنافه بالموز بالكاستر وحده وحده مع الشيف أحمد ماهر
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق