الميل فيه
1/.. الميل في ليه عجينتين
#الاولى عباره عن .. نص كيلو دقيق مع سنة ملح وسنة سكر وانا حطيت عصير ليمونه علشان تمتص الرطوبه بتاعت الدقيق كل ده مع بعضه تعجنيه بالمايه والعجينه تكون بتلزق سنه في ايدك .. اعجنيها وسيبيها في التلاجه ربع ساعه ..
# العجينه التانيه
هتجيبي النص كيلو زبده مع 100 جرام دقيق ( حوالي كوب الا ربع ) والزبده تكون في درجه حراره الغرفه علشان تعرفي تعجنيها مع الدقيق وبعد ما تعجنيها مع الدقيقه تحطيها في كيس وتفرديها بالنشابه والصور هتوضح اكتر .. دي الزبده بعد ما عجنتها بالدقيق وبعدين حطيتها في الكيس وفردتها بالنشابه وبعدين تطلعي العجينه اللي في التلاجه وتفرديها وتحطي جواها الزبده وتلفي العجينه على الزبده زي المنديل وبعدين تفرديها بالنشابه وتطبقيها بالشكل ده وحطيها في التلاجه نص ساعه علشان الزبده تشد ولما تيجي تفرديها ما تطلعش بره العجين وبعدين حطيها في صينيه وغطيها ببلاستيك وعلى التلاجه .. هتطلع بعد النص ساعه وتفرديها وتطبقيها التطبيقه دي تاني
# وتكرري الموضوع 5 مرات
في اخر مره هتفرديها ويكون سمكها رفيع وتخرميها كويس بالشوكه علشان ما تعلاش في الفرن وتدخل فرن 160 لمده نص ساعه .. هتطلع تسيبيها تهدي وتكوني محضره الحشو .. كريم بستري وعليه كريم شانتيه تحشيها 3 طبقات وترشي عليها سكر بودر او مربى او صوص شوكوليت .. ممكن تخبزيها زي ما هيه او تقطعيها حسب الحجم اللي تحبيه .. وبألف هنا
Please Share our page with your friends
من فضلك شارك صفحتنا مع أصدقائك
www.facebook.com/chifahmed.maher?ref=bookmarks
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق