الكحك المصري بالعجمية
------
1 كيلو دقيق
2 كوب سمن و1/2 كوب ذبدة
1 م صغيرة خميرة فورية
1 م ك سمسم
2 م ص ريحة كحك
1 م ص ملح
1 كوب ماء دافئ
1 م ك سكر
الطريقة:
1-نخلط الخميرة مع السكر والماء الدافئ حتي تتضاعف
2-نضع الدقيق مع رشة الملح في طبق
3- نسخن السمن ونقدحه ثم نضيف عليه الذبدة تسيح فقط
ونضيفهم علي الدقيق فورا ونستخدم معلقة خشب لانه بيكون ساخن جدا
4-وبعد ما حرارة الدقيق تقل نبداْ باستخدام اليد نبثه وندعكه كويس
5-ثم نضيف الخميرة بعد ما تتخمر علي الدقيق ونجمع العجينة
6- نغطيها ونشكل الكحك وننقشه سواء بعدة كحك او منقاش
للحشوة ملبن او عجميه------
مقادير العجمية
2 معلقة ك دقيق +3 م ك سمن +1 كوب عسل نحل+1 كوب عين جمل
1-نسخن السمن ونضيف عليها الدقيق حتي يصبح ذهبي اللون
2- ثم نبعدها عن النار ويضاف العسل مع التقليب بسرعة
3-ثم نضعه علي النار مرة اخري حتي يتماسك ويضاف عين الجمل ونتركها تبرد
4- ثم نشكلها كرات صغيرة لحشو الكحك
وطبعا نقسم اكحك كرات صغيرة ونحشيه العجمية
وننقشه سواء بمنقاش عادي او في عدة الكحك
بعد ما نشكله نغطيه ونتركه يتخمر كويس
نسخن الفرن علي 180 درجة بيقعد تقريبا ربع ساعة حسب الفرن
ولمانقدمه نزينه بالسكر البودر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق