عايزتعمل فنجان قهوه صح
من القهوه اللي بوش
هاقول لحضرتك تكه ما حدش
ولا تنسوني من صالح الدعاء
اولا هنحتاج
كنكة سميكة القاع والجدران وضيقه الفتحه
بن محوج ويكون نوع جيد سواء غامق او فاتح او وسط
سكر وحسب الرغب
بمعنى
لو عاوزها على الريحة ضيفي نصف ملعقه صغيره
لو عاوزها مظبوطة ضيفي ملعقه صغيره واحدة مليانة
لو عاوزها بين المظبوطه والزيادة ضيفي ملعقه وربع
لو عاوزها زياده ضيفي ملعقتين او معلقتين ونصف
الطريقه
حددي نوع القهوه وفي الكنكة
انزلي بملعقه صغيره مليانه وربع بن او يزيد حسب حجم
كوب القهوه وضيف السكر
وتكتي او طريقتي
انك تقلبي كويس جداااااا وبدون ميه
خرج زيت البن بالدعك البن
في جدار الكنكه بالملعقه لمدة دقيقه هيخرج زيت البن
وكأنك واقفه
في محل بيبيع بن الله على الريحه
وضيفي مقدار ربع فنجان ميه وقلبيه
علشان البن ما يكلكعش او تكون في حبيبات واضحه
وكملي مقدار الميه
سوي القهوه على اصغر عين في البوتاجاز
وهدي النار وراقبيها
اول ما تبدأ الميه تسخن قلبي الخليط
والنار هاديه
وبعد شويه اما تشوفي لون الجناب غير للون فاتح
ومستواه علي قلب تاني
وعلى نار هاديه جداااا علشان البن يستوي
جهزي الفنجان او الكوبايه
اول ما القهوه تبدأ تعلى وتطلع لفوق
ابدأ صبب القهوه على 3 مرات
يعني صبي وسيبها على النار تعلى مره تانيه وصبي
واخر كميه سيبها تغلي لحظات
في قاع الكنكة وصبيها
واشربي احلى قهوه....
وصحه وهنا ...
تعالي رايحه فين علقي بتم ليصلك كل جديد لدينا...
#chif_ahmed_maher
اتمنى ان اكون قد وفقت بالشرح تحياتي الشيف أحمد ماهر
للمزيد من الوصفات تابعونا على صفحتنا
صفحة الشيف احمد ماهر للحلويات الكيك للمهتمين بعالم الحلواني
IN TH CAKE
https://www.facebook.com/chifahmed.maher/
تابع الشيف احمد ماهر علي تويتير
: https://twitter.com/Ahmedma26987755?s=09
اذا كنت محتاره تطبخي اي وعاوزه وصفه سهله وسريعه
وفي نفس الوقت مميزه وتبهري فيها الاخرين تابعوني
علي جروب فنون الطهي ولمسة شيف احمد ماهر
ღhttps://www.facebook.com/groups/chifahmedmaher/?ref=bookmarks
مدونه الشيف احمد ماهر
chifahmedmaher.blogspot.com/
لاتنسي الاشتراك في قناتي علي اليوتيوب مع الشيف أحمد ماهر
https://www.youtube.com/channel/UCnoUVsg-mbXYwCmwsRJOnkw
صفحتي رقم 1 علي انستجرام
https://www.instagram.com/chif.ahmed.maher/
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق